Monday, November 10, 2008

Ska det inte vara tyst på biblioteket?

Jag sitter med min laptop i cafét på biblioteket. Här far bebisar runt och slår sig, skriker, tappar napp, tentapluggar, bajsar på sig och skrattar. En av aktiviteterna var inte sann, gissa vilken och vinn en stavmixer. Som rubriken antyder: Var är bebisarnas respekt för de århundraden av kunskap som sitter i väggarna på ett stadsbibliotek? Hur kan de skita ner sig i samma rum som P.O. Enquists samlade verk? Antingen är de oupplysta eller också är de sjukt arroganta.

Jag sitter här och suger på en kopp kaffe som jag fått att räcka i tre timmar. Jag kämpar på med mina jobbansökningar. Av alla texter som finns är de nog svårast att skriva. Ganska ironiskt, jag sitter och försöker förmedla att jag är en snabb, effektiv och vass skribent, och så måste jag värka fram varje ord som om det vore... ja, vad värker man fram? Bebisar? Som ju var mitt huvudproblem. Huvudet är väl det största problemet vid förlossningar, vad jag förstått.




7 Comments:

At 6:02 PM , Blogger Sanna ... said...

Haha.
Hatar CV:s. Kan inte, vill inte. Måste. Borde.
Usch o fy.
Jag är säker på att du klarar det galant. You go get them, tiger ;)

 
At 6:06 PM , Blogger Sanna ... said...

Tänker också message-bomba din blogg. Snart ska jag gå o dricka öl med alla wannabeförfattare som bor i Malmö. Gillar en lite, han är över 40, har massa barn, jobbar som krimreporter och tidigare som dörrvakt- är det inte SÅ uppenbart rebound för någon.
Men inget kan någonsin hända. fortfarande bollen i min hjärna.
Åt kyckling penang. Det är gott.

 
At 6:07 PM , Blogger Sanna ... said...

Å förresten, tänkte komma upp i december, men bara om folk är sugna på att ses, annars känns det som att åka till umeå för att titta på björkar. Fan, nu börjar jag tänka på träd också.

 
At 6:09 PM , Blogger Sanna ... said...

Jag ska aldrig mer skylla på de som stavar fel och särskriver i kommentarrutor, för det gör ju jag också. Det är ju liksom lite charmen med det hela. Även om dina kommentarer uppskattas mer än mina bloggar av min mamma.
Min mamma är snäll. Du är snäll.
Det är kanske därför.
Vad är jag då? En bitterfitta?

 
At 6:10 PM , Blogger Sanna ... said...

Åh, måste städa som vanligt. Syrran kommer ner imorgon, sen bowling med casinot o lite annan skit. Men det är roligare att kommentera. Sedan ska jag sminka mig. Det är också roligt, lite som att måla.

 
At 6:12 PM , Blogger Sanna ... said...

Nu låter jag som min syrra, men kan du inte skriva vad du gör på dagarna? Jag vill veta vad du äter till frukost.
Ok, nu ska jag sluta kommentera.

 
At 9:33 PM , Anonymous Anonymous said...

Men du, det är ju paradoxalt, faktiskt, och även om jag borde sagt att du var ett helt vanligt barn så är du bara bäst!!!

Det var länge sen jag kikade in här, men nu tog jag bara en snabbtitt på de två senaste - tänk vad bra att han inte sa "handsken är kastad"!!!

mamagirl

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home